domingo, 28 de febrero de 2016

ELS QUADERNS RUBIO I WITTGENSTEIN

Comencem, doncs, el blog! Això va d'ESCRIPTURES HIPERTEXTUALS.

Per a algú, com és el meu cas, que intenta mantenir l'anonimat i la privacitat a internet i a les xarxes socials, l'exercici de publicar un blog és tota una penitència. Però aquí estic, no seria lògic endinsar-se en el món de les escriptures hipertextuals sense furgar-hi des de dins.

Qualsevol pare d'un parell de fills adolescents s'adona de que està canviant a manera d'escriure, de llegir, d'adquirir nous coneixements, de relacionar-se socialment. Les omnipresents pantalles tàctils, que han deixat quasi bé obsolets els teclats dels ordenadors, són una finestra oberta a infinites possibilitats.


Nascut l'any 67 del segle passat, era inevitable que una de les meves primeres eines en l'aprenentatge de l'escriptura fos un quadern Rubio. Quina diferència entre les tablets, que veig que alguns pares ja posen en mans de nadons per al seu entreteniment, i aquells quaderns que tenien la missió de domar el nostre pols en el domini del llapis mitjançant la repetició de misterioses frases.

Sistemes educatius avançats com el finlandès han oficialitzat el que la canalla practica des de fa temps pel seu compte i ja estan començant a reduir l'aprenentatge de l'escriptura a mà en favor del tecleig.

Imagino com gaudiria Wittgenstein en els nostres dies amb l'oportunitat de comprovar si la transformació de les eines d'ús del llenguatge i adquisició de coneixements alteren la concepció del món de la humanitat!


No hay comentarios:

Publicar un comentario